Tizen je sada četvrti najveći mobilni OS


Poznato je da se Samsung prilično trudi da njegov Tizen open-source OS uzme čim veći deo tržišnog kolača u domenu mobilnih operativnih sistema, a ta mu se strategija izgleda počela isplaćivati.

Naime, nakon što se potrudio pogurati Tizen na pametne televizore i pametne satove, Samsung je njime opremio najnoviji pametni sat Samsung Gear S2, kao i novi pametni telefon Samsung Z3, a naći će se i na nekoliko novih mobitela koji se već nalaze u fazi izrade.

Prema izveštaju koji donosi Strategy Analytics, Tizen je u trećem kvartalu ove godine stigao na četvrto mesto najpopularnijih mobilnih operativnih sistema, iza Android-a, iOS-a i Windows Phone-a, što znači da je prestigao BlackBerry. Naravno, to možda nije neki preterano veliki razlog da bi Samsung održao veliko slavlje, jer je prestizanje BlackBerry-a više izazvao njegov pad nego rast Tizen-a.

Narav, Samsung bi mogao udeo Tizen-a podići na taj način da njime opremi svoje flagship telefone i tablete, ali s obzirom na konstantni rast Android-a, teško je verovati da će se na to odlučiti tako brzo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.