Windows 10 se instalira bez pristanka korisnika


Prema pisanju Forbes-a, Microsoft je potvrdio da se na računare korisnika Windows-a 7 i Windows-a 8/8.1 koji su rezervisali nadogradnju, automatski preuzimaju instalacione datoteke Windows-a 10, za slučaj da se odluče preći na novi OS, ali sada je otkriveno da se to događa i kod onih koji nisu obavili rezervaciju.

Pored toga, Windows 10 se pokušava instalirati na sve te računare u poslednjih nekoliko nedelja, a Microsoft je Forbes-u priznao da OS pokušava lansirati instaler bez traženja dozvole od korisnika.

Prema izvoru, neki korisnici su dobili obaveštenje da restartaju računar zbog nadogradnji koje čekaju, ali nakon restartovanja je započo pokušaj automatske instalacije Windows-a 10. Isto tako, neki drugi korisnici nisu ni videli poruku o Windows 10 nadogradnji , već su pri odlasku u Control Panel > Windows Update > View update history, otkrili da se OS pokušavao više puta instalirati, ali svaki pokušaj je propao.

Forbes kaže da Microsoft navodi da se ovo događa zbog buga u jednoj od nadogradnji isporučenoj u avgustu, ali ne kaže o kojoj se radi, mada kaže da greška koja uzrokuje problem ima kod 0×80240020.

Ekipa iz Redmonda je takođe rekla da je bug u međuvremenu rešen, pa ako još niste instalirali Windows 10, po njima možete biti sigurni da se neće pokušavati instalirati u pozadini.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.