Nemački POS terminali imaju bezbednosne propuste


Bezbednosni stručnjak Karsten Nohl upozorio je Nemačke banke kako njihovi sistemi za naplatu u prodavnicama imaju bezbednosne propuste koji omogućavaju krađu PIN kodova kartica, izradu lažnih kartica ili preusmeravanje sredstava na proizvoljne račune.

Karsten Nohl, koji je poznat po otkrivanju velikih bezbednosnih propusta u mobilnim telefonima, automobilima, bezbednosnim karticama i USB pogonima, izjavio je za Reuters kako je otkrio kritični propust u softveru koji se koristi u POS terminalima u Nemačkoj. Navodno su moguća dva tipa napada. Jedan za krađu ličnog identifikacionog broja (PIN) ili lažiranje transakcije prilikom plaćanja, a druga metoda omogućava zavaravanje sistema za obradu transakcija koji stoji između banke i trgovca da preusmeri sredstva na proizvoljni drugi račun.

Nohl i njegovi kolege Fabian Braeunlein i Philipp Maier iz kompanije Security Research Labs (SRLabs) sa sedištem u Berlinu objavili su svoja saznanja bankama, kartičarskim kućama, proizvođačima uređaja i industrijskim udrugama. SRLabs je bezbednosni konsultant brojnim velikim kompanijama, uključujući nekoliko vodećih banaka.

Foto: tuthelens / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.