Ne kupujte jeftine USB-C kablove jer mogu da unište gadgete


USB-C je novi standard povezivanja koji omogućava prenos videa, zvuka, podataka, ali i da brzo punimo svoje gadgete. Uz to je dizajniran tako da je manji i da ne moramo razmišljati kako spajamo uređaje. Njegova prednost je i ta što je ovo univerzalni standard, što znači da ga može jeftino proizvoditi svako i tu nastaje problem, prenosi CNN.

Jeftini kablovi nisu novost, ali kako USB-C može prenositi puno veću snagu od micro-USB-a, loš ili oštećen kabal može povući previše struje i oštetiti laptop ili telefon. Kablovi bi trebali prepoznati uređaj od kojeg, odnosno izvor električne energije s kojeg vuku struju i prilagoditi rad, ali Google-ov inženjer Benson Leung iskusio je da to nije uvek tako.

Testirao je Surjtech-ov 3M USB-C kabal i uništio svoj 1500 dolara vredan laptop jer su žice u kablu bile pogrešno spojene. Potom je sam odlučio da testira kablove na Amazonu kako bi sprečio da se ista stvar dogodi drugima.Na svojoj Google+ stranici je napisao kako mu je dosadilo da neki proizvođači varaju sa specifikacijama te upozorio da čudno ponašanje gadgeta nije najgora stvar, već da je ono što neke kompanije rade jednostavno opasno.

Skuplji kablovi obično su bolja odluka, ali i to nije garancija da će gadgeti biti sigurni, ali organizacija koja je postavila standard sada radi na izdavanju oznake za bezbedne kablove.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.