Ovoliko novca zarađuju najveće kompanije


Svima nam je poznato da velike tehnološke i internet kompanije zarađuju ogroman novac na svojim gadgetima, uslugama i servisima, pa često možete pratiti njihove tromesečne ili godišnje finansijske izveštaje o silnim milijardama zarađenih dolara.

Ali prava slika se dobije tek kada otkrijete kolika je njihova čista dobit svake sekunde, pa tako na primeer Apple, Facebook, Microsoft i Alphabet (Google) zajedno ostvaruju profite u visini od 2.000 dolara, što znači da su u jednoj minuti bogatiji za 140.000 dolara.

Pri tome treba naglasiti da je "sekundni prvak" u tome Apple, koji od tih profita sebi uzima 50%, pa ne čudi što je krajem prošle godine ostvario rekord u prodaji svojih iPhone-ova, iPad-ova i drugih gadgeta, koji su mu omogućili čistu dobit u visini od 53,4 milijarde dolara.

Ovo istraživanje sproveo je Penny Stocks Lab, laboratorija kompanije koja se bavi prometom deonicama, savetovanjem na berzi i istraživanjem tržišta, koji je izradio ovaj interaktivni infografik koji u realnom vremenu prikazuje koliko se novca okreće svake sekunde u tom svetu najbogatijih i najuspešnijih giganata.

Pored toga, osim što možete pratiti prihode i dobiti svake pojedinačne kompanije, na dnu tablice će vam se prikazati koliko se novca ukupno okrenulo od trenutka kada ste posetili stranicu, kao i koliko je od toga "ubrao" Apple.

Treba naglasiti da se ovde prate isključivo velike američke kompanije, pa se nemojte začuditi što među najuspješnijima nema recimo Samsun-ga, Sony-a ili Baidu-a, ali verujemo da je i ovo dosta da vam se zavrti u glavi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.