Microsoft krajem ovog meseca ubija Windows Live Mail


Korisnici koji kao osnovni e-mail klijent koriste deo programskog paketa Windows Essentials – Windows Live Mail 2012 – u kombinaciji s nekim Microsoft-ovim e-mail servisom, od kraja ovog meseca moraće se prebaciti na neki drugi softver. Najave ukidanja podrške za Windows Live Mail objavljena je još u oktobru prošle godine, a sada se cela stvar aktualizira približavanjem krajnjeg roka za promenu e-mail klijenta.

Svi oni koji koriste e-mail adrese na nekom od Microsoft-ovih servisa (@outlook.com, @hotmail.com, @live.com ili @msn.com), dakle, uskoro neće moći elektronsku poštu primati putem Windows Live Mail-a. S drugim e-mail servisima WLM 2012 će i nakon ovog meseca nesmetano sarađivati.

Iz Microsoft-a preporučuju korisnicima da se prebace na Outlook.com koji funkcioniše unutar web interfejsa, ili pak da aktiviraju nešto noviju Windows aplikaciju Mail dostupnu na Windows-u 8.1 i 10. Ove dve opcije su ujedno i besplatna rješenja.

Za korisnike Office paketa tu je Outlook kao dio Officea 365, koji radi na Windows-u 7 ili novijima. Sve dodatne informacije i upute za prelazak s Windows Live Maila na druga rešenja nalaze se ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.