Na WWDC 2016 konferenciji samo o softveru


Suprotno ranijim najavama na ovogodišnjoj WWDC 2016 konferenciji neće biti govora o Apple-ovom novom hardveru. Standardno sva pažnja će biti usmerena na novosti vezano uz Apple-ov softver kojih po svemu sudeći neće nedostajati.

Naime, prema industrijskim izvorima, a na koje se poziva GSM Arena od predstavljana ili barem najave osveženog MacBook-a Pro s OLED ekranom osetljivim na dodir iznad tastature neće biti ništa. Ali, to ne znači da će na WWDC 2016 biti dosadno, prema istom izvoru uz novi iOS 10 koji bi trebao doneti osveženi korisnički interfejs spominje se i integracija Apple Pay servisa u Safari i iMessage aplikaciju.

Poslednje bi omogućilo Mac korisnicima kupnju direktno iz browsera, a korisnicima iOS-a prenos novca putem poruka. Takođe se spominje i novi SDK za Siri koji bi konačno trebao dopustiti i drugim developerima integraciju Siri u svoje mobilne aplikacije. Isto tako očekuje se i integracija Siri u OS X 10.12 ili po nedavnim šuškanjima u macOS kao odgovor na Microsoft-ovu Cortanu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.