Stroža kontrola developera mobilnih igrica u Kini


Početkom meseca u Kini je stupio na snagu novi, mnogo stroži pravilnik koji se tiče developera igara za mobilne uređaje koji svoje igre žele plasirati na kinesko tržište.

Prema novim pravilima koje je donela tamošnja Državna administracija za štampu, časopise, radio, film i televiziju, svaka igra za mobilne uređaje pre nego što bude dostupna kineskim korisnicima mora proći kroz proces provere.

Developeri svaku igru moraju poslati na odobrenje nadležnim regionalnim telima vlasti najkasnije 20 dana pre planirane objave igre na Internetu.

Radi se o vrlo složenom birokratskom procesu, a regionalne vlasti nakon što prime igru imaju pet radnih dana za njenu procenu, svoje mišljenje potom šalju u centralnu kancelariju spomenute Državne administracije za štampu, časopise, radio, film i televiziju koja ima još deset radnih dana za konačnu odluku o odobravanju ili neodobravanju pojedine igre.

Na kraju se odluka o igri ponovno šalje regionalnim vlastima koje po primanju imaju tri radna dana da obaveste developere igre o donetoj odluci.

Ali ni tu nije kraj celog procesa. Ako je igra odobrena, developer ima obvezu sedam dana od njenog objavljivanja ponovno se javiti regionalnim vlastima s novim podacima kao što je datum početka dostupnosti igre te gde se na Internetu ona može preuzeti.

Ako igra nije plasirana na tržište u roku od 20 dana od datuma naznačenog na prvoj prijavi igre regionalnim vlastima, developeri se takođe moraju ponovno javiti s razlogom zašto je objava igre odložena.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.