Android Nougat na sedam godina starom HTC HD2 smartphoneu


Korisnicima je dobro poznata činjenica da gotovo svi proizvođači ukidaju podršku za svoje Android mobilne uređaje za oko dve do tri godine od izlaska na tržište pa daljnja podrška za takve uređaje uglavnom zavisi od entuzijasta iz zajednice Android developera.

Jedan od primera takvog entuzijazma je i sada već sedam godina stari HTC-ov pametni telefon HD2, koji, čini se, i dalje živi zahvaljujući podršci zajednice developera XDA. Naime, jedan od članova spomenute zajednice objavio je post u kojem ističe da je na svoj HTC HD2 uređaj uspeo da instalira CyanogenMod 14, alternativnu verziju operativnog sistema Android nastalu na temelju najnovijeg Android 7.0 Nougat-a.

Naravno, za sada je reč samo o potvrdi teorije da je Nougat moguće instalirati s obzirom da su funkcionalni jedino zvuk, Wi-Fi i touch funkcionalnost. Veliki problem je mala količina ugrađenog RAM-a (samo 512 MB), a i sam ekran ima određene probleme s funkcionalnošću.

Osim spomenutih 512 MB RAM-a HTC HD2 uređaj koji se na tržištu pojavio 2009. godine, donosi i 4,3-inčni ekran s rezolucijom od 800 x 480 piksela te Qualcomm-ov Snapdragon S1 čip u kombinaciji s Adreno 200 grafikom.

Prvotno se na tržištu pojavio s operativnim sistemom Microsoft Windows Mobile 6.5, da bi kasnije dobio podršku i za mnoge verzije operativnog sistema Android, Windows RT, MeeGo...

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.