Apple patentira papirnu kesu


Svako malo na našim stranicama objavimo neku zanimljivost, novu tehnologiju, koncept ili ideju koju tehnološke kompanije pokušavaju da zaštite patentom, a sigurno ste primetili da u tome najčešće prednjači Apple. Do sada su se njihovi patenti usko vezali uz telefone, računare, fotografiju, i uopšteno tehnologiju, ali ovih dana američka je Patentna kancelarija objavila Apple-ovu patentnu prijavu za – papirnu kesu.

Potpuno obična papirna kesa kakve svakodnevno koristimo zainteresovala je njihove inženjere, pa su osmislili – i, naravno, sada žele patentirati – način kako takvu kesu izraditi od belog, a opet recikliranog papira. Ono čega su se Apple-ovci (valjda) prvi dosetili jest način kako kese izraditi od najmanje 60% recikliranog papira, a da se ne raspadaju.

Hemikalije koje se koriste za izbeljivanje recikliranog papira neminovno ga i oslabljuju, a Apple ima ideju kako potom sprečiti pucanje kese. Čini se to raznim učvršćenjima i spojevima na kritičnim mestima, pa ova patentirana kesa istovremeno može nositi određeni teret, biti bela, te ekološki prihvatljiva.

Takve kese Apple navodno već nekoliko meseci koristi u svojim prodavnicama, a patentnom predatim u martu ove godine žele osigurati da u tome budu jedini.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.