I Samsung će izbaciti 3.5 mm audio jack, po uzoru na Apple?


Kad Apple uvede neku novost, mnogi ga slepo slede, makar ta novost bila zapravo glupost. Naime, videli smo da je Apple s novog iPhone-a 7 i 7 Plus izbacio 3.5 mm audio jack, pa će se slušalice spajati putem postojećeg Lightning porta. Ovo samo po sebi ne bi predstavljalo problem da se isti port ne koristi i za punjenje, tako da će ono za vreme slušanja muzike biti nemoguća misija, osim uz dodatak.

U međuvremenu su se pojavile spekulacije da će i Samsung na svojim budućim uređajima izostaviti 3.5 mm audio jack po uzoru na Apple, te će za povezivanje slušalica koristiti USB-C port. Nemoguće se oteti utisku da se ovo događa nakon što je isti korak učinio i Apple, ali treba imati na umu da Apple u ovome nije bio prvi. Isto je već prethodno učinio Lenovo na novim Moto modelima.

Jasno je da će ovo uklanjanje audio jacka mnogima ići na živce, ali kad je punjenje u pitanju, Samsung ima tu prednost što podržava bežično punjenje, dok ćete u slučaju iPhone-a očito morati kupiti bežične slušalice, ili spomenuti dodatak.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.