iPhone 7 dolazi sa 2 GB, 7 Plus sa 3 GB RAM-a


Iako predstavljanje novog iPhone-a svake godine zna da potraje i više od jednog sata, Apple iz nekog razloga nikad ne spomene količinu radne memorije kojom uređaj raspolaže, dok vrlo rado iznosi podatke o npr. procesoru.

Zbog toga količina RAM-a na novom iPhone-u svaki put ostane nepoznanica, barem dok ne stignu prvi benchmark testovi. Upravo jedan od njih, Geekbench, potvrdio je nagađanja o količini radne memorije iPhonea 7 Plus iznosi 3 GB, dok iPhone 7 ostaje na 2 GB.

iOS inače važi kao bolje optimizovani operativni sistem od Android-a i potrebni su mu manji hardverski resursi kako bi postigao isti učinak, pa je tako sve do nedavno iPhone gurao sa samo jednim GB RAM-a, dok je Android-ima istovremeno trebalo 2 iili 3 GB. U međuvremenu je 4 GB postalo standard kad su top modeli u pitanju, a upoznali smo i neke sa 6 GB.

Rast radne memorije kod iPhone-a baš i nije pratio rast potencijala procesora, ali sada je očito i takvoj praksi došao kraj, jer su se pojavile nove softverske funkcije kao npr. split screen, koje u startu zahtevaju višu količinu radne memorije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.