Microsoft će do kraja godine penzionisati Lumia brend?


Ako je verovati mnogim glasinama koje dopiru iz Microsoft-a i od njegovih partnera, ova kompanija bi uskoro mogla da ugasi svoj Lumia brend smartfona, i to najverovatnije do kraja ove godine.

Nakon niza godina neuspeha i sada potpunog zapostavljanja Lumia linije proizvoda, bilo je samo pitanje vremena kad će Microsoft penzionisati ovaj brand. Još od modela Lumia 950 i Lumia 950 XL, Microsoft nije predstavio nijedan uređaj koji bi eventualno zaintrigirao kupce, a paralelno je zapostavio razvoj sopstvenog mobilnog operativnog sistema.

Lumia, eto, najverovatnije ide u istoriju, a o tome kakva je uopšteno budućnost verzije Windows operativnog sistema za smartfone, nezahvalno je gatati. Videli smo da joj je tržišni udeo davno pao ispod 1%, dakle nije potpuno mrtva, ali je slikovito rečeno, na aparatima. Nadu za preživljavanje donekle ulivaju glasine o Surface telefonu, ali o njegovom postojanju još uvek nemamo nikakvu službenu potvrdu.

Poslednje informacije sugerišu da će se Surface Phone na tržištu pojaviti tek 2017. godine. Ako na kraju i ugleda svetlo dana, upitno je koliki će tržišni udeo postići. Možda će se fokusirati na određen broj poslovnih korisnika usko vezanih uz ostale Microsoft-ove platforme i proizvode, ali o nekoj široj popularnosti bespredmetno je govoriti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.