Raspberry Pi prodat u čak 10 miliona primeraka


Eben Upton, osnivač Raspberry Pi fondacije, u svom se blog postu pohvalio da je mali britanski Raspberry Pi računar od lansiranja 2012. godine do danas probilo magičnu brojku od 10 miliona isporučenih primeraka.

Ta se brojka odnosi na ukupan broj isporučenih primeraka svih modela Raspberry Pi računara, ali to ne umanjuje podatak o njegovoj velikoj popularnosti među korisnicima koji ga koriste za edukacione ili praktične svrhe, te za izradu prototipa raznih projekata poput robota, gadgeta interneta stvari i dronova.

Slaveći rekordnu brojku prodatih računara, Raspberry Pi je ujedno lansirao novi Starter kit koji osim malog računara uključuje tastaturu, miša, SD karticu za skladištenje, službeno kućište, napajanje, HDMI kabal i knjigu Adventures in Raspberry Pi koja će vas uvesti u svet korišćenja, programiranja i prilagođavanja Raspberry Pi-a svojim projektima.

Treba naglasiti da se Raspberry Pi danas može pronaći posvuda, a zahvaljujući astronautu Timu Peakeu, jedan (Astro Pi) je završio i u svemiru, odnosno na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Upton kaže da je i sam iznenađen uspehom Raspberry Pi-a, jer je u početku mislio da će biti prodato najviše 10.000 primeraka i to ako bude imao sreće, a sada toliko primeraka proizvode, prodaju, i izvoze širom sveta mesečno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.