Snowden: Ne koristite Google Allo


Aplikacija za dopisivanje putem mobilnih telefona danas ne nedostaje, i svakim danom se pojavi i poneka nova. Najnovija je stigla iz Google-a pod nazivom Allo o čemu smo već pisali.

Glavna razlika između Google-ovog Allo-a i drugih aplikacija za razmenu poruka je u podršci za veštačku inteligenciju. Google-ov AI će tokom vremena naučiti kako bi koji korisnik odgovorio na kakvu vrstu poruke te putem Smart Reply-ja sam poslati poruku.

Ali, koliko god se činilo zgodnim imati aplikaciju koja će znati umesto nas da odgovara i tako nam uštedeti poneku sekundu vremena, u tome leži i skrivena, potencijalna opasnost od špijunaže korisnika, odnosno od prikupljanja privatnih informacija o njima.

Tako barem smatra Edward Snowden, jedan od poznatijih zviždača u svetu. Snowdenu je sporan deo gde aplikacija zna sama šta biste vi kao korisnik u nekom trenutku poslati drugima, što s druge strane znači da Google čuva vaše poruke na svojim serverima te da ih može obrađivati, a prema potrebi i ustupiti trećoj strani na uvid (sud, policija... npr.)

Snowden vidi problem i u tome što sam korisnik mora unapred uključiti Incognito mod ako želi da se na njegove razgovore primenjuje end-to-end enkripcija. Stoga je Snowdenova preporuka da se Allo ne preuzima i ne koristi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.