Facebook za Windows 10 Mobile sada traži 2 GB RAM-a


U zadnje vreme se korisnici telefona s Windows-om 10 dosta žale na kvalitet Facebook-ovih aplikacija. Žalbe se kreću od sporosti samih aplikacija (Facebook i Messenger) do nemogućnosti korišćenja usled čestog rušenja aplikacija.

Umesto da se posveti dodatnom optimizovanju koda te rešavanju bugova, Facebook je odlučio krenuti u sasvim drugom smeru čime je preko noći većina korisničkih prigovora postala nevažeća. Naime, Facebook je povećao minimalne zahteve koje mobilni sa Windows-om 10 moraju zadovoljiti da bi se na njima aplikacije uspešno izvodile.

Po novome, minimalni zahtevi su 2 GB RAM-a, čime je veliki broj kupaca Microsoft-ovih jeftinijih Lumia jednim potezom pera otpisan. Naime, veliki broj Lumia je opremljen samo s 1 GB RAM-ašto po novome nije dostatno za prijatan rad s Facebook-ovim aplikacijama.

Uprkos povećanju minimalnih zahteva, korisnici hardverski slabijih Lumija i dalje mogu preuzimati Facebook i Messenger aplikacije iz Windows Store-a, ali više ne mogu ostavljati komentare. Za sada nije poznato je li ova promena trajna ili samo privremena mera dok se aplikacije dodatno ne optimizuju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.