Galaxy S8 stiže bez home dugmeta i sa čitačem otiska prsta ugrađenim u ekran?


I dok su se iščekuje da Samsung objavi obustavu, ili nekim čudom, nastavak proizvodnje Note-a 7, pomalo se na površinu probijaju glasine o nadolazećem Galaxy-ju S8. Kako sada stvari stoje, Samsung ovaj uređaj planira predstaviti u redovnom terminu, dakle u februaru na MWC-u u Barseloni, iako se moglo čuti da bi i s njime mogli požuriti.

Već pre smo mogli čuti da će Galaxy S8 stići samo u Edge verziji, ali ne onoj prošlogodišnjoj, već ipak s malo manje zakrivljenim ekranom, otprilike istovetnim onom na nesrećnom Note-u 7. Navodno će stići dve verzije, jedna 5 ili 5,1-inčna, te 5,5-inčna.

Najnovije glasine sugerišu da bi s kućišta mogla nestati fizičko home dugme, dok bi čitač otisaka prstiju navodno trebao biti integriran u sam ekran. Samsung-ovi dobavljači su ovih dana počeli da spekulišu i o dvostrukoj kameri na poleđini, čiji je dolazak s obzirom na trend bio samo pitanje vremena.

Pokretački deo će skladno tradiciji stizati iz Qualcomm-a, ali i Samsung-a. Radi se o Snapdragon-u 830 i Exynos-u 8895, a oba bi treba biti proizvedena u 10 nm procesu i to upravo od strane Samsung-a. Neke glasine sugerišu da bi takt u Exynos-u mogao da ide čak do 3 GHZ, te da bi trebao da bude do 70% brži od prethodnika.

Na slici: Samsung Galaxy S7 edge

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.