Google Allo preuzet više od 5 miliona puta


Google je nedavno predstavio novu aplikaciju za dopisivanje nalik na WhatsApp i Viber – Allo, s tom razlikom što Allo zna i sam putem AI-a da odgovara na poruke. Ubrzo se oglasio i Edward Snowden koji je savetovao korisnicima da dotičnu aplikaciju ne preuzimaju na svoje mobilne uređaje jer će time Google imati na neodređeni rok pristup njihovim porukama.

Snowden je takođe upozorio da ako Google ima pristup porukama, da tada i treće strane poput policije, suda i dr. zakonodavnih tela mogu zatražiti te dobiti pristup porukama. Ali, sudeći prema broju preuzimanja aplikacije na Android uređaje korisnici ili ne mare za privatnost ili jednostavno nemaju šta da kriju.

Naime, prema podacima na Google Play-u, korisnici Android platforme su do sada na svoje uređaje Allo preuzeli više od pet miliona puta. Zahvaljujući tome Allo je tokom prošlog vikenda dospeo i na prvo mesto lestvice najviše preuzetih aplikacija, ali samo na kratko.

Podataka o preuzimanju na AppStore-u nema, ali sakupiti ovako veliki broj korisnika na Android-u za tako kratko vreme, svakako je uspeh.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.