Honor 6X dolzi sa dvostrukom kamerom


Huawei je predstavio novi mobilni iz svoje cenom pristupačnije Honor serije. Novi model dolazi pod nazivom Honor 6X i donosi dvostuku kameru i u srednji segment kompanijine ponude.

Honor 6X opremljen je sa ekranom dijagonale 5,5" i rezolucije 1.920 x 1.080 piksela. Huawei je odlučio na tržištu ponuditi dva modela, jedan s 3 GB RAM-a te drugi s 4 GB RAM-a.

Što se data prostora tiče kupcima će na raspolaganju biti modeli s 32 i 64 GB interne memorije. Honor 6X podržava microSD kartice što uveliko olakšava naknadno proširivanje data prostora.

Glavna prednost u odnosu na jeftinije modele drugih proizvođača je u dvostrukoj kameri i senzoru otiska prsta koji su smešteni sa zadnje strane kućišta. Kamere se odlikuju rezolucijama od 12 MP i 2 MP i faznim autofokusom. Za potrebe snimanja u otežanim uslovima (noću npr.), Huawei je dodao i LED blic. S prednje strane nalazi se kamera rezolucije 8 MP.

Huawei-jev Honor 6X pokreće domaći SoC kojeg je razvila sama kompanija – Kirin 655. Potrebnu energiju uređaj crpi iz baterije kapaciteta 3.340 mAh. Softversku stranu uređaja čini Android OS, nešto starije verzije – Marshmallow koji je nadograđen s korisničkim interfejsom EMUI 4.1. Dimenzije uređaja su 150,9 x 72,6 x 8,2 milimetara, a težina 162 grama.

Što se cene tiče, ona će za početni model s 3 GB RAM-a iznositi oko 150 dolara, dok će se najviša cena za 4-gigabajtni model sa 64 GB data prostora kretati oko 240 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Kod nas neće biti 150$


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.