I iPhone se samozapaljuje, Apple pokreće istragu


Zadnjih nedelja dosta se pisalo o problemima oko Samsung-ovog Galaxy-ja Note7 koji često završi u plamenu. O koliko se velikim problemima radi najbolje govori podatak kako je Samsung odlučio po drugi put povući s tržišta sve uređaje bez obzira radi li se o originalnom ili novom "sigurnijem" Note-u 7.

Ali, problema sa samozapaljivanjem nema samo Samsung-ov Note 7, već i pojedini iPhonei. Nakon serije članaka u kojima kupci navode kako im se njihov iPhone sam od sebe zapalio, Apple je odlučio pokrenuti istragu kako bi utvrdio radi li se o tek pojedinačnim incidentima ili možda o problemu koji bi na kraju mogao biti i veći nešto što se u ovom trenutku čini da je.

Zadnja dva zabeležena slučaja u kojima se iPhone 6 Plus sam od sebe zapalio nisu istog scenarija. Naime, u prvom slučaju iPhone 6 Plus se zapalio dok je Darin Hlavaty bio na predavanju. Kako sam korisnik kaže, njegov iPhone je star tek šest meseci i jedini problem je u vidu malog napuknuća. Oštećenje je najverovatnije nastalo zbog Darinovog običaja da iPhone nosi u stražnjem džepu pantalona, gde se nalazio i u trenutku kada se zapalio.

Drugi slučaj, dogodio se usred noći kada se iPhone 6 Plus od Yvette Estrade takođe zapalio. Tomu je prethodilo, šištanje te potom i pucketanje. Plamen je bio toliki da je oštetio noćni ormarić, naočare te postolja za Apple Watch koji su se nalazili u blizini telefona.

Apple je Yvette oštećene uređaje nadomestio novima te odlučio pokrenuti istragu.

Podsetimo kako su se krajem septembra na internetu pojavile i fotografije na kojima je vidljiv izgoreni novi iPhone 7. Ali za razliku od iPhone-a 6 Plus koji su bili korišćeni od strane kupaca, iPhone 7 se navodno zapalio tokom transporta i naručiocu je isporučen u roštiljanom obliku.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Samo neka svi oni, i iPhone i Samsung i ostali, pojeftinjuju prozivodnju, neka žure da se takmiče da što više telefona sklope i da štede na delovima, na kontroli, i neka daju drugima da im proizvode telefone, pa ce svega ovoga biti sve više i više. Ne znam samo kako ce Blackberry proći sad kad im telefone TCL proizvodi, ali dok su sami proizvodili, mogli ste ekser da ukucate telefonom i ništa mu ne bi bilo.


    Kicalaf ;)


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.