iFixit rastavio i Google Pixel XL


Od pre nekoliko dana, tačnije od 20. oktobra Google je omogućio kupovinu svojih telefona iz Pixel serije. Budući da su sada dostupni širem krugu potencijalnih kupaca iFixit je odlučio napraviti ono što najbolje zna – rastaviti telefon na sastavne delove te proceniti koliko je lagan, odnosno težak za popravljanje.

Kroz iFixit-ov tretman prošao je veći model – Pixel XL koji se pokazao se kao srednje težak za popravljanje. Google prilikom sklapanja telefona nije koristio prevelike količine lepka, omogućio je laganu zamenu baterije i nije preterivao prilikom izbora šarafova – svi su T5 Torx.

Ali, ima i negativnih detalja. Naime, iako se većina ugrađenih komponenti ne nalazi direktno zalemljena na matičnu ploču te ih je stoga lako odvojiti, a po potrebi i zameniti, kao najveći problem se pokazao sam dolazak do njih. Da bi se došlo do unutrašnjosti kao i kod većine drugih telefona najpre je potrebno odvojiti ekran što je dosta teško napraviti bez da se neka komponenta ne ošteti.
Zbog toga je Google Pixel XL dobio ocenu 6/10. Podsetimo, što je na iFixit-ovoj tablici prikazan veći broj to je popravak lakši.

Detaljan opis rastavljanja Pixela XL možete proučiti na iFixit-ovim službenim stranicama.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.