Izdavačke kuće tuže sajt youtube-mp3.org


Neke od najvećih izdavačkih kuća poput Universal-a, Sony-a i Warner Bros-a odlučile su da tuže nemačku web stranicu youtube-mp3.org zbog piratizacije, izveštava bbc.com.

Ova web stranica omogućava korisnicima da u samo nekoliko klikova konvertuju YouTube video u MP3 format, a sada već imaju više od 60 miliona korisnika mesečno. Sigurno ste je i sami koristili ranije, s obzirom na činjenicu da nema jednostavnijeg načina da preuzmete neku pesmu, a pritom je i najbezbednije.

Za svaku piratizovanu konverziju izdavačke kuće traže 150 000 dolara odštete, te tvrde da se preko takvog servisa svaki mesec piratizuje i distribuira desetine ili čak stotine miliona pesama.

Ujedno traže davaocima internet usluga, oglašivačima i drugim strankama zabrani pristup ovoj web stranici, a Cary Sherman, predsednik udruženja Recording Industry Association of America, izjavio je kako ova internet stranica grabi milione na leđima umetnika, autora i izdavača.

Inače, ne radi se o jedinoj stranici koja pruža uslugu konvertovanja YouTube videa u mp3, pa sve i da bude ugašena, problem neće biti rešen. Naprotiv, nićiće desetine klonova, a ovim potezom su stranici dali samo odličnu reklamu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.