Kompromitovani Weebly korisnički nalozi


Jedan od najvećih pružalaca usluge kreiranja i hostovanja internet stranica, Weebly, objavio je da su kompromitovani korisnički podaci njihovih korisnika.

Iako se kompromitacija dogodila još u februaru ove godine, tvrde da su za nju saznali tek poslednjih dana nakon što je anonimni izvor preneo informaciju na LeakedSource. Weebly je brzo reagovao pa će u četvrtak obaveštenje o kompromitaciji preneti svojim korisnicima, kojih je trenutno preko 40 miliona.

Kompromitovani podaci sadrže korisnička imena, lozinke, adrese elektronske pošte i IP adrese. Lozinke su dodatno zaštićene jedinstvenim bcrypt kriptografskim sažetkom. Do sada ne postoje dokazi da su kompromitovane korisničke web stranice.

Kompanija napominje da na Weebly serverima ne skladište podatke o kreditnim karticama korisnika. Njihovi stručnjaci za bezbednost rade na poboljšanju bezbednosti korisničkih podataka, što uključuje promene inicijalnih lozinki, implementaciju novih uslova za postavljanje lozinki te novu kontrolnu tablu koja korisnicima daje uvid u logove prijava i praćenje aktivnosti korisničkog naloga.

Napadači su mogli preuzeti kontrolu nad web stranicama korisnika da lozinke nisu bile dodatno zaštićene.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.