Microsoft uklonio više od 170 hiljada aplikacija sa Windows prodavnice


Microsoft je u procesu uklanjanja aplikacija kod kojih nije naveden starosni uzrast. Prema računanjima italijanskog bloga WindowsBlogItalia uklonjeno je oko 100.000 aplikacija, barem što se tiče Prodavnice na uređaju s italijanskom regijom. Budući da je većina aplikacija globalno dostupna, globalna brojka uklonjenih aplikacija trebala bi da bude identična.

Drugi izvor kaže da je u nemačkoj prodavnici uklonjeno je 174.000 aplikacija od početka meseca, što je skoro pola aplikacija u Prodavnici. Budući da skoro niko nije primetio nedostatak aplikacija, čini se da je reč o legitimnom čišćenju koje će podići kvalitet Prodavnice.

Iako se smanjivanje broja aplikacija u ekosistemu čija je najveća kritika nedostatak aplikacija čini kao loš potez, ne mora nužno da bude. Vrlo verovatno većinu uklonjenih aplikacija koristiti mala populacija Windows korisnika (jer su nekvalitetne), a verovatno nisu ažurirane duži period vremena kada izdavač nije ispunio upitnik o primerenom uzrastu za aplikaciju. Prema službenoj By The Numbers stranici, u Windows Prodavnici (PC+smartfoni) ukupno se nalazi 669.000 aplikacija, ali reč je o starijim podacima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.