Navodno 6% Amerikanaca ima VR headset


Uprkos vidljivom rastu popularnosti tehnologije za virtuelnu stvarnost, čini se da ona još uvek nije u potpunosti zaživela među američkim korisnicima.

Prema istraživanju kompanije za marketinška istraživanja Strategy Analytics, tokom ove godine samo će 6% Amerikanaca posedovati neki od VR headsetova koji su trenutno dostupni na tržištu.

Među vlasnicima VR headsetova njih 93% posjedovaće bazične i entry-level headsetove kao što su Google Cardboard i Samsung Gear, dok će samo 1% korisnika posedovati najskuplje high-end headsetove kao što su HTC Vive i Oculus Rift.

U Strategy Analytics-u napominju kako će do kraja 2016. godine neki od VR headsetova trenutno dostupnih na tržištu posedovati 11,4 miliona Amerikanaca. Prihodi od prodaje VR headsetova na američkom tržištu bi tokom 2016. godine trebali da dosegnu vrednost od ukupno 556 miliona dolara.

Uz podatke za ovu godinu, Strategy Analytics daje i predviđanja za sledećih nekoliko godina. Tako će tokom 2017. godine VR headset posedovati 16% Amerikanaca, tokom 2018. godine njih 27%, dok bi 2020. godine na svakih deset punoletnih Amerikanaca njih četiri trebalo da poseduje VR headset.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.