Sa tržišta povučeno 1,9 miliona Note-a 7


Nezavisna američka regulatorna agencija CPSC (Consumer Product Safety Commission) službeno je objavila da je Samsung opozvao ukupno 1,9 miliona primeraka Note-a 7. Od toga oko 1 milion otpada na prvu seriju, a ostatak na zamenjene uređaje.

Od 15. septembra broj novih slučajeva enormnog pregrejavanja povećan je za 23, od kojeg se njih 13 zapalilo. Ovo se odnosi na zamenjene, dakle nove uređaje koji su trebali da budu bezbedni, a prijavljeno je i 47 slučajeva štete prouzročene njegovim korišćenjem. Pre 15. septembra, Samsung je primio ukupno 96 dojava o pregrevanju baterija samo u SAD, od čega se 26 njih zapalilo, dok se 55 odnosi na štetu prouzročenu pregrejavanjem.

Samsung na američkom i korejskom tržištu kupcima Note-a 7 nudi i 100 dolara popusta za kupovinu nekog drugog Samsung-ovog uređaja i 25 dolara ako se odluče za uređaj drugog proizvođača. Za slične akcije na EU tržištu nema konkretnih informacija, ali uređaj se ovdje praktično nije ni prodavao, jer je prodaja započela upravo kad su se proširili izveštaji o zapaljenju, nakon čeka je ubrzo prekinuta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.