Samsung ne želi da isplati odštetu za požare Note-a 7


Samsung-ov Galaxy Note 7 povučen je sa tržišta i svet je spreman da nastavi sa životom. Ali, Note 7 nije se još ni ohladio, a njegov proizvođač i dalje je predmet brojnih kontroverzi. Britanski Guardian prenosi priču jednog korisnika Note-a 7 iz američke savezne države Illinois. Njegov uređaj se zapalio na noćnom ormariću, a on ga je, u pokušaju da spreči veći požar, pokušao odneti van kuće. Dospeo je, ipak, samo do kuhinje, gde je morao po zaštitne rukavice – a u međuvremenu je Note 7 sijao svoj "vatromet" gde god je stigao.

Nesrećni John Barwick ostao je tako bez telefona, ali i sa opožarenom kućom. Nastradali su mu noćni ormarić, krevet, madrac, zavese, tepih, te kuhinjska radna površina. Ukupna šteta procenjena je na oko 9.000 dolara. Sve je prijavljeno Samsung-u, ali oni su odbili da plate odštetu.

Slično su iz korejske kompanije postupili i u slučaju Wesleya Hartzoga iz Južne Karoline, gde je Note 7 uzrokovao velik požar kuće i garaže. Ovaj korisnik, inače vatrogasac, već mesec dana pregovara sa Samsung-om o odšteti – a za to vreme ne može živeti u svojoj požarom teško oštećenoj kući.

U najmanje još jednom slučaju Galaxy Note 7 oštetio je nameštaj – onaj Shawna Mintera iz Virginije, a ni ovom korisniku Samsung još uvek nije odgovorio na odštetni zahtev.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.