Šef Microsoft-a kaže da su telefoni promašaj kompanije


Statistike prodaje pametnih telefona nikako ne idu u korist Microsoft-u, čiji uređaji ne mogu preći ni 2% udela na tržištu, uprkos trudu koji je kompanija iz Redmonda uložila u njihovu promociju.

Stoga nas previše ne čudi što je CEO Microsoft-a Satya Nadella, na WSJDLive 2016 konferenciji sada i službeno priznao da je mobilni biznis bio promašaj, jer je kompanija imala potpuno pogrešnu strategiju za taj segement tržišta.

Nadella je priču ubrzo okrenuo ka drugim proizvodima, pa je rekao da niko nije verovao u Surface 2-u-1 uređaje, ali danas se ispostavilo da ih svi prihvataju.

Prema njegovim rečima slična strategija se provodi i u vezi HoloLens-a, jer Microsoft uvek investira u nove tehnologije koje bi jednog dana mogle biti šire prihvaćene.

Ako se pitate šta će značiti Nadellino priznanje za budućnost Microsoft-a, verujemo da neće doneti ništa novo, jer je gotovo sigurno da Redmond u decembru napušta brand Lumia telefona, te će se u tom segmentu fokusirati samo na jedan uređaj, Surface Phone, koji bi se trebao pojaviti sledeće godine, a za njega razvijaju sličnu strategiju kao za Surface tablet/laptop.

To znači da bi njihov supertelefon trebao da bude nešto najjače što se može ponuditi tržištu, te bi trebao poticati druge partnere na izradu premium telefona za Windows 10 Mobile OS. Koliko će im to poći za rukom videćemo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.