Twitter očajnički traži kupca


Twitter sada već očajnički pokušava da pronađe kompaniju kojoj bi se prodao. Ranije smo pisali o tome kako ih žele kupiti Salesforce, Google i Disney, ali baza potencijalnih kupaca spala je na tek jednoga – Salesforce. Google je, kako navodi Reuters, odustao od preuzimanja, što je uzrokovalo i veći pad cene dionice (čak 9%) ovog servisa. U međuvremenu je potvrđeno da za preuzimanje nije zainteresovan ni Apple, a i Disney se, očito, povukao iz pregovora.

Iz Twitter-a su izvestili sve moguće kupce da bi se proces prodaje trebao okončati do 27. oktobra, odnosno do trenutka kada će biti objavljeni tromesečni poslovni rezultati za treći kvartal ove godine. Kako je Salesforce (koliko je poznato) ostao jedini zainteresovan da kupi Twitter, moguće je i da će ga dobiti po diskontnoj ceni, ako se upravi baš toliko žuri s prodajom.

Iz Twitter-a ipak neslužbeno poručuju i da nije nužno da se proces do kraja ovog meseca završi prodajom, iako bi to najviše želeli kako članovi uprave, tako i deoničari.

Twitter se već godinama bori sa slabijim prilivom novih korisnika, no najveći im problem sigurno predstavlja nedostatak prihoda. U 11 kvartala otkako je postao javno deoničko društvo i nudi svoje deonice na burzi, Twitter niti jedan kvartal nije završio s dobiti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.