Zapaljivi Note7 nije zapalio Samsung-ove finansije


Kada je nekolicina Samsung-ovih Galaxy-ja Note 7 doživela samozapaljenje, i kada je Samsung krenuo da povlači milione sličnih uređaja iz celog sveta, svi su se pitali kako će to uticati na finansijsko zdravlje južnokorejskog diva. Iako je, prema nekim procenama, na povlačenje Note-a 7 kompanija dala preko milijardu dolara (moguće čak i do 1,8 milijardi), juče objavljena procena poslovnih rezultata za treći kvartal ne odražava tako dramatičnu situaciju.

Samsung je objavio da predviđa kako će u posljednja tri meseca dobiti kompanije biti gotovo 6% veća nego u istom razdoblju prošle godine, i kretaće se oko 7 milijardi dolara. Neplanirani gubici vezani uz pametne telefone i pad prodaje od 5% nadomešteni su boljim poslovanjem odela koji proizvode OLED ekrane i silicijumske čipove, te su zaslužni za polovinu prihoda koncerna u poslednja tri meseca.

Što se tiče finansija, dakle, u Samsung-u za sada nemaju brige, a i investitori mogu mirno spavati. Cena Samsungove deonice na berzi ovih dana dostiže nove rekordne nivoe, a analitičari očekuju i daljnji rast jednom kad utihne negativan publicitet vezan uz Note 7. Potpune finansijske rezultate za treći kvartal kompanija će objaviti krajem meseca.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.