Facebook razvija modularni smartphone?


Google je početkom septembra, nakon dugotrajnih napora i investicija, na kraju odustao od svog projekta Ara, unutar kojeg su pokušali razviti sopstveni modularni telefon. Nakon gašenja tog projekta ljudi zaposleni na njemu preraspoređeni su na druge poslove, a trojica glavnih stručnjaka – sada se saznaje – prešli su da rade u Facebook.

Rafa Camargo, Richard Wooldridge i Blaise Bertrand su stručnjaci koji sada navodno vode Facebook-ovo tajno odeljenje, smešteno u zgradi broj 8 u kompanijinom sedištu u Menlo Parku. Osim njih u istom odeljenju se navodno nalazi i veći broj hardveraša, inženjera i dizajnera iz industrije telefona, koji (opet navodno) razvijaju prvi pravi Facebook-ov telefon, s nekim modularnim delovima.

Takvih se informacija domogao CNet, a svoje su sumnje potvrdili analizirajući brojne oglase za posao koje je Facebook objavio. Velik broj njih odnosi se na radna mesta usko povezana s razvojem, proizvodnjom i prodajom hardvera, a kompanija je tražila inženjere specijalizovane za mobilne procesore, antene, kamere, i uopšteno rad u Android okruženju.

Službeno se, naravno, Facebook o ovim navodima nije izjasnio.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.