HTC opovrgao brojku od 140.000 prodatih Vive setova


Krajem prošlog meseca preneli smo informaciju kako je HTC svoj VR uređaj – Vive do tada prodao u 140.000 primeraka. Ali, čini se kako HTC nije zadovoljan navedenom brojkom, te sada poručuju kako je ta brojka daleko veća.

Naime, takvog je stava Chia-lin Chang glavni i odgovorni za telefone i povezane uređaje u HTC-u. Chang navodi kako ne zna odakle se brojka od 140.000 prodatih primeraka pojavila i zašto se ustalila u medijima. Podsetimo, podatak o broju prodanih HTC Vicve setova je došao iz kineskih medija, a izrekla ga je Cher Wang – suosnivačica i CEO HTC-a.

Sada Chang navodi kako je HTC Vive prodat u daleko većem broju te je "ohrabrio" novinare da u svojim izveštajima više ne koriste podatak od 140.000 prodanih HTC Vive VR setova. Ali, Chang istovremeno nije želeo da otkrjei tačan ili barem približan broj prodanih setova.

Ipak, Changu bi u prilog mogli ići najnoviji podaci koji se tiču procene VR tržišta za ovu godinu. Naime, ovisno o izvoru HTC bi do kraja 2016. godine trebao isporučiti između 420.000 (SuperData) i 450.000 (DigiTimes) primeraka Vive VR setova. Procenjuje se kako će u ukupnom prihodu kompanije za 2016. godinu HTC Vive VR set učestvovati s 12%.

Ali, uprkos tome isti izvori navode kako će ova, ali i sledeća 2017. godina biti u znaku Oculus Rift-a i Playstation VR-a, a glavni razlog za to je cena. Naime, HTC Vive košta oko 800 USD, a Oculus Rift i Playstation VR oko 600 i 400 USD.

DigiTimes stoga procenjuje kako će Oculus Rift do kraja godine biti isporučen u količini do 650.000 primeraka, a Playstation VR u količini do 1,5 milion. Ali, s tim procenama se ne slaže SuperData koji smatra kako će Oculus Rift do kraja godine biti isporučen u oko 355.000 primeraka, a Playstation VR u količini od 2,5 miliona komada.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.