iPhone nema svetlu budućnost?


Analitička kuća Oppenheimer smatra kako po Apple i njihov iPhone uskoro počinju crni dani, od kojih se neće godinama oporaviti. Naime, navedena kompanija smatra kako će potražnja za novim iPhone-ima doseći svoj vrhunac sledeće godine te kako će se potom potražnja iz godine u godinu samo smanjivati.

Oppenheimer-ov analitičar Andrew Uerkwitz navodi kako će Apple zadnji put imati skok u prodaji tokom fiskalne 2018. godine koja u Apple-u počinje 30. septembra 2017. godine kada će na ime desetogodišnjice iPhone-a prodati 245 miliona primeraka, što će biti 9% više u odnosu na fiskalnu 2017. godinu za koju se procenjuje prodaja do 225 miliona iPhone-a.

Uerkwitz smatra kako će to ujedno biti i poslednji Appleov "juriš" na korisnike, nakon kojeg će uslediti decenija lošijih poslovnih rezultata. Analitičari kao glavni razlog za ovakvu prognozu navode visoke cene uređaja koje u stopu ne prate i hardverski noviteti.

James Cakmak (analitičar iz Monness Crespi Hardta) takođe smatra kako Apple-u stižu crni dani, od kojih se neće lako, ako i ikada oporaviti. Kao glavni uteg u budućem Apple-ovom poslovanju Cakmak navodi zanimanje korisnika za nove VR i AR tehnologije, kao i konkurenciju u vidu Google-a i Amazon-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.