KGI Securities: iPhone SE neće dobiti naslednika u prvoj polovini 2017. godine


Analitičar kompanije KGI Securities Ming-Chi Kuo predviđa kako Apple tokom prve polovine sledeće godine sasvim sigurno neće predstaviti naslednika svojeg najjeftinijeg mobilnog uređaja iPhone SE. Razlog tome je činjenica da kompanija namerava da maksimalno promoviše svoje high-end uređaje kao što su iPhone 7 i iPhone 7 Plus.

Kuo predviđa i kako će Apple-ove isporuke mobilnih uređaja tokom prve polovine sledeće godine pasti zbog slabije potražnje u Kini, sporije isporuke 4,7-inčnih iPhone uređaja te pre spomenute činjenice da neće biti predstavljen naslednik iPhone SE-a. U odnosu na nadolazeću prvu polovinu 2017. godine, prva polovina 2016. godine prošla je u znaku velike potražnje za iPhone SE uređajima.

Kuo takođe navodi kako će Apple nastaviti sa svojim pritiskom na proizvođače komponenti da spuste svoje cene, što bi mu na kraju moglo i uspeti jer će cene komponenti biti spuštene tokom novembra ili decembra ove godine. Ali spuštanje cena neće se odnositi na sve proizvođače pa bi tako Samsung čak mogao i podići svoje cene.

Prema Kuou, isporuke iPhone uređaja bi tokom drugog kvartala 2017. godine trebale iznositi između 35 i 40 miliona primeraka, što je pad na godišnjem nivou s obzirom da je tokom drugog kvartala 2016. godine isporučeno 40,4 miliona iPhone uređaja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.