Korisnici Android uređaja češće brišu aplikacije nego iOS korisnici


Kompanija AppsFlyer sprovela je istraživanje o navikama korisnika Android i iOS uređaja što se tiče deinstaliranja aplikacija. Prosečno, tri od deset aplikacija bivaju deinstalirane, s time da u deinstalaciji aplikacija ipak prevladavaju korisnici Android uređaja.

S obzirom na vrstu aplikacija, igre nakon instalacije u proseku deinstalira 43% korisnika Android uređaja i 13% korisnika iOS uređaja, aplikacije za šoping deinstalira 21% korisnika Android uređaja i 9% korisnika iOS uređaja.

Na kraju zaključuje se kako je procenat deinstalacije aplikacija kod vlasnika Android uređaja za 200 % veći u odnosu na procenat deinstalacije kod vlasnika iOS uređaja.

Prema AppsFlyer-u, razlog za takve rezultate krije se u činjenici kako vlasnici Android uređaja obično imaju na raspolaganju manje slobodne interne memorije u odnosu na vlasnike iOS uređaja, aplikacije u Google Play-u nešto su slabijeg kvaliteta u odnosu na aplikacije u App Store-u, a veliki broj korisnika na raspolaganju ima Android uređaje slabijeg kvaliteta.

U istraživanju je učestvovalo preko 20 miliona mobilnih uređaja iz celog sveta, kao i preko 500 različitih aplikacija u razdoblju od septembra do oktobra ove godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.