LeEco zapao u financijske probleme


Kineska kompanija LeEco (nekadašnji LeTV) relativno je nepoznata u Evropi, ali radi se o cenjenoj kompaniji na drugim tržištima gde je poznata po svojim pametnim telefonima, televizorima i streaming servisima.

Tokom protekle dve godine glavni izvršni direktor i osnivač kompanije, Jia Yueting, pokrenuo je ambiciozan plan širenja i jačanja kompanije putem raznih akvizicija, ali i dolaska na nova tržišta na kojim do sada nisu bili dostupni.

Primer takvog poslovanja je kupovina američke kompanije Vizio vredna 2 milijarde dolara, službeni dolazak na američko tržište putem filijale smeštene u Silicijumskoj dolini te predstavljanje sopstvenog konceptnog električnog automobila.

Sve navedeno, čini se, ostavilo je traga na kompanijinim finansijama. Sam Jia Yueting u javnosti je priznao kako kompaniji manjka finansijskih sredstava te da se odlučio na simboličan potez, od sada će primati platu od naizgled skromnih 15 američkih centi godišnje. Ali isto tako, može se osloniti na svoju ličnu imovinu vrednu više milijardi dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.