MacBook Pro 2016 ima probleme sa grafikom


Krajem prošlog meseca Apple je predstavio nove 13“ i 15“ MacBook Pro lapotopove koji i nisu pokupili previše simpatija. Najčešći prigovori su upućeni na uklanjanje svih portova osim najnovijeg USB-C porta koji je zavisno od modela zastupljen s dva (13“) odnosno četiri porta (15“).

Ali, mesec dana kasnije čini se kako nedostatak portova i nije najveći problem s novim MacBook-om Pro. Naime, deo kupaca 15-inčnog modela je primetio određene probleme sa grafikom (Radeon Pro 450 i Radeon Pro 460), koji čini se nisu softverske (driveri) već hardverske prirode.

Problem se manifestuje kroz artefakte, treperenje slike te kao iskrivljavanje boja. O ovom problemu kupci su se raspisali i na forumu internet stranice MacRumors, a stranica 9 to 5 Mac je pokrenula i anketu kako bi saznala koliko je spomenuti problem čest.

Rezultati ankete govore kako je probleme s grafikom do sada osjetilo 1.856 korisnika, od kojih najveći broj, njih 764 (41,16%) ima 15-inčni MacBook Pro sa Radeon-om Pro 460. Ali, anketa otkriva kako probleme s grafikom imaju i ostali modeli MacBook-a Pro 2016– 13“ i 15“ modeli sa i bez Touch Bara.

Jedan od kupaca je primetio kako do problema s grafikom dolazi dok koristi Adobe-ove alate – Premier Pro i Media Encoder, dok je drugi primetio da mu problemi s grafikom počinju tokom sinhroniziranja većeg broja fotografija pomoću Apple-ove aplikacije Photos.

Ali, istine radi treba napomenuti kako anketa navodi kako 1.625 kupaca nije naišlo na nikakve probleme sa svojim novim MacBook-om Pro. Za sada nije u potpunosti jasno o kakvom je problemu reč, dok jedni navode kako je krivica na driverima, drugi među kojima je i jedan Apple-ov tehničar smatraju kako je reč o hardverskom problemu.





Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.