Na autonomiju laptopova utiču zakoni širom sveta


Jedan od čestih negativnih komentara upućenih prema Apple-u na ime novog MacBook-a Pro je smanjena debljina kućišta koja direktno utiče na veličinu baterije koju je moguće ugraditi. Manja baterija ujedno znači i manju autonomiju čime veliki broj korisnika opravdano nije zadovoljan.

Ali, ako se uporede kapaciteti baterija iz ranijeg (prošlogodišnjeg) MacBook-a Pro vidljivo je da se uprkos smanjenom kapacitetu autonomija baterije povećala za jedan sat, s 9 na ukupno 10 sati. Ipak, korisnici žele više, autonomiju od 12, 14, 24 sata ne znajući da bi time žrtvovali glavnu prednost prenosnih računara – njihovu prenosivost.

Naime, dok delu korisnika laptop računari služe kako bi posao mogli poneti kući unutar istog mesta, deo korisnika svoje laptop računare nosi svugde po svetu. Najčešće im je zbog brzine putovanja tada prevozno sredstvo avion. Kako je zaključio CNET koji je originalno obradio ovu temu Apple i drugi proizvođači sve i da hoće ne smeju u laptop računaro da stave bateriju većeg kapaciteta od 100 Whr jer ih u tome sputavaju zakoni o vazdušnom saobraćaju koji vrede u većini zemalja uključujući i SAD.Kada bi Apple ili bilo koji drugi proizvođač laptop računara ugradio bateriju većeg kapaciteta od 100 Whr, tada bi vam bio zabranjen ulazak u avion. Kako se to ne bi dogodilo Apple i drugi proizvođači radije igraju na sigurno – ugrađuju baterije manjeg kapaciteta i dužu autonomiju pokušavaju osigurati ugradnjom hardvera koji ima što manje energetske zahteve.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.