Pornićari su otkriveni: Kompromitovano preko 400 miliona naloga za porno sajtove


Kompromitovani su serveri kompanije FriendFinder Networks koja se nalazi iza 49 000 web stranica za odrasle.

Kompromitovano je 412 214 295 korisničkih naloga, od toga 15 miliona obrisanih korisničkih naloga koji su još uvek bili skladišteni u bazu podataka. Otkriveni su korisnički podaci za poslednjih 20 godina sa ukupno šest domena: Adultfriendfinder.com, Cams.com, Penthouse.com, Stripshow.com. iCams.com te jednog nepoznatog domena.

Kompromitovani lični podaci uključuju korisnička imena, adrese elektronske pošte, datume prijava u sistem, jezik, lozinke i slično. Zabrinjavajuća je činjenica da korisnici koriste vrlo jednostavne lozinke. Najčešće korišćena lozinka otkrivena kod poslednje kompromitacije je "123456", a istom se služilo 900 420 korisnika.

Osim toga, kompanija je duže vreme lozinke skladištila u običnoj tekstualnoj datoteci, a zatim su koristili SHA-1 algoritam te je napadačima bilo lako doći do lozinke. Ovo nije prva kompromitacija servera spomenute kompanije, jer su prošle godine, između ostalog, objavljeni vrlo osetljivi lični podaci za 3,9 miliona korisničkih naloga.

Takođe je ovo najveća kompromitacija ove godine s obzirom na to da se nedavno otkrivena kompromitacija Yahoo korisničkih naloga dogodila 2014. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.