Qualcomm predstavio Snapdragon 835 - procesor za najjače telefone


Qualcomm svoje procesore retko predstavi na jednoj jedinoj konferenciji, posebno kad su najjači modelu u pitanju. Najava se često razvuče na nekoliko događaja, i svaki put puste određenu dozu informacija.

Tako je juče najavljen i novi najjači mobilni procesor za sledeću godinu, koji će nositi oznaku Snapdragon 835, dakle ne 830 kako smo mislili. Ovaj procesor dolazi kao direktni naslendik Snapdragon-a 821 i upoznaćemo ga u mnogim pametnim telefonima sledeće godine.

Za sada je vrlo malo podataka dostupno. Poznato je da će biti izrađen u Samsung-ovom 10 nm FinFET procesu, te da će sadržati Quick Charge 4.0 tehnologiju brzog punjenja. Kako će se ovo drugo uklopiti u Google-ovu preporuku o standardizaciji tehnologija za brzo punjenje, za sada nije poznato.

Snapdragon 835 će za 27% biti brži od Snapdragon-a 820, a trošiće 40% manje energije, što je direktna posledica prelaska na 10 nm tehnologiju. Tu je i nova Quick Charge 4.0 tehnologija, koja će baterije puniti 20% brže u odnosu na Quick Charge 3.0. Prema rečima Qualcomm-ovih inženjera, ovo će omogućiti do pet sati korišćenja za samo pet minuta punjenja.

Ostali detalji o procesoru, kao npr. broj i nazivi jezgara, radni takt i grafičke mogućnosti, biće objavljeni u narednom periodu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.