U decembru kreće proizvodnja 10,5-inčnog iPad-a


O tome kako Apple namerava da proširi svoju ponudu tableta s dodatnim 10,5-inčnim modelom je već bilo govora na našim stranicama. Sada koji mesec kasnije tajvanski mediji javljaju kako je proizvodnja 10,5-inčnog iPad-a već gotova stvar te kako uskoro kreće i sama proizvodnja.

Naime, prema industrijskim izvorima koje DigiTimes iz razumljivih razloga ne navodi, stiže informacija kako je početak proizvodnje planiran za sledeći mesec – decembar. Shodno tome, novi iPad ne treba pre 2017. godine (mart 2017.?) očekivati u prodavnicama.

Kao razlog ubacivanja 10,5-inčnog modela navodi se Apple-ova želja za popunjavanjem praznine između 9,7-inčnog i 12,9-inčnog iPada Pro. Naime, iPad je dosta popularan među poslovnim korisnicima i u američkim školama, gde je mnogima 9,7-inčni model premalen, a 12,9-inčni model prevelik za svakodnevno korišćenje.

Uprkos manjim dimenzijama 10,5-inčni model neće biti lošiji u poređenju sa 12,9-inčnim modelom. Naime, i on će dobiti A10X SoC koji se nalazi i unutar najvećeg i najsnažnijeg iPada – 12,9-inčnog iPad-a Pro. Isti izvor procenjuje kako će tokom prvog kvartala 2017. godine biti isporučeno oko dva miliona 10,5-inčnih iPad-ova, a tokom cele godine između pet i šest miliona komada.

Dobra vest stiže i za potencijalne kupce plićeg džepa, Apple će prema istom izvoru predstaviti i jeftiniji 9,7-inčni iPad kako bi bolje konkurisao jeftinijim tabletima s Android-om.

Na slici: Apple iPad Pro 9.7

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.