Vine će biti spašen?


Ako pitate upravu Twitter-a, priča s Vine-om je završena – krajem prošlog meseca objavili su da će ugasiti ovaj nekada izuzetno popularni servis za razmenu video isečaka u trajanju do 6 sekundi.

Međutim, sada su se pojavile glasine da je čak nekoliko kompanija zainteresovano za preuzimanje Vine-a od Twitter-a, što bi donelo dvostruke koristi. Kao prvo, Vine bi nastavio da postoji i korisnici bi i dalje mogli da dele kratke video zapise, a Twitter bi dobio nešto novca koji mu u poslednje vreme ionako nedostaje.

Prve informacije govore da je Twitter-u pristiglo desetak ponuda, a niti jedna ne prelazi 10 miliona dolara. Dorsey-eva uprava navodno je sada suzila krug na pet potencijalnih kupaca.

Iako još nema službene potvrde ko bi mogao da bude najizgledniji kupac Vine-a, spekuliše se s japanskom kompanijom Line Corporation, koja je poznata po svojoj (na dalekom istoku) vrlo popularnoj mobilnoj aplikaciji za dopisivanje – Line.

PornHub izgleda da ipak nije bio ozbiljan u svojoj nameri da preuzme Twitter-ov servis, iako je odmah po objavi njegovog gašenja objavio da je spreman za misiju spašavanja – njihova se ponuda za sada ne spominje. S druge strane Line i Vine (barem po sličnim imenima) čine se kao dobitna kombinacija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.