YouTube od sada ima podršku za HDR video


YouTube je objavio da je na svojoj platformi omogućio podršku za high dynamic range, odnosno HDR video. Treba istaknuti da HDR podrška neće biti od koristi onim korisnicima koji nemaju kompatibilan ekran ili TV, a oni koji imaju ovakve uređaje mogu iskoristiti prednosti poboljšanog iskustva pregleda sadržaja koje HDR nudi.

HDR hardver prikazuje širi spektar boja, realističniji raspon crnih i belih te nijansi kada se reprodukuje kompatibilan sadržaj. Ovde je apsolutno neophodan kompatibilan hardver jer se u suprotnom gube prednosti koje HDR donosi.

Treba imati na umu da nije sav video sadržaj koji postoji na YouTube-u kompatibilan sa HDR-om. Budući da je standard sada podržan od strane servisa, YouTube trenutno animira kreatore sadržaja da doprinesu s više HDR sadržaja.

YouTube je do sada prihvaćanjem video standarda budućnosti odradio odličan posao. Platforma već ima podršku za 4K video i video od 360 stupnjeva pa je dodavanje HDR podrške bio prirodan sled događaja kako bi se osiguralo da YouTube ostane kompetitivan u odnosu na druge platforme.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.