Do kraja godine biće isporučeno 2,91 miliona VR uređaja


Prema istraživanju kompanije TrendForce, globalne isporuke uređaja za virtuelnu stvarnost (što uključuje i mobilne uređaje za virtuelnu stvarnost) tokom 2016. godine doseći će brojku od 2,91 miliona isporučenih primeraka.

Sledeće godine isporuke bi trebale da porastu za oko 75% te dosegnu 5,1 miliona isporučenih uređaja za virtuelnu stvarnost. Vodeća tri proizvođača biće redom Sony, Oculus i HTC.

Sony će kao vodeći proizvođač do kraja 2016. godine isporučiti ukupno 1,5 miliona svojih PlayStation VR uređaja, a sledeće godine isporuke će se povećati na 2,5 miliona primeraka. Oculus će do kraja 2016. godine isporučiti ukupno 650 hiljada uređaja, a tokom sledeće godine 1,2 miliona uređaja. HTC će do kraja ove godine isporučiti ukupno 400 hiljada, a tokom sledeće godine 600 hiljada uređaja za virtuelnu stvarnost.

Prihodi u industriji uređaja za virtuelnu stvarnost trebali bi da dosegnu vrednost od 1,9 milijardi američkih dolara. U TrendForce-u predviđaju da bi se taj iznos do 2020. godine trebao popeti na 22,4 milijarde američkih dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.