Galaxy S8 dolazi bez 3.5mm jacka i Home tipke?


Manje od tri meseca je ostalo do službenog predstavljanja Samsung-a Galaxy S8 na MWC sajmu u Barseloni, barem ako se vodimo iskustvom iz prethodnih godina. Povremeno su se mogle čuti glasine da će Samsung zbog problema sa Note-om 7 odložiti ovo predstavljanje, ali novih informacija po tom pitanju nema.

Ono što se može čuti su nove glasine vezane uz druge detalje. Tako Sammobile javlja da bi Galaxy S8 mogao izbaciti 3.5 mm audio izlaza i za povezivanje slušalica koristiti USB-C. Ovo nimalo ne čudi, budući da su i drugi proizvođači već ranije krenuli s ovom praksom.

Druga novost je ugradnja čitača otisaka prstiju ispod ekrana, zbog čega bi istovremeno nestala potreba za fizičkim Home dugmetom. Ovo se nekima možda neće svideti, ali kad je Samsung u pitanju, svakako možemo očekivati da se taj prostor iskoristi za dodatno povećavanje ekrana u odnosu na okvir, što je i do sada bila praksa.

Manje bitna, ali takođe zanimljiva novost bi mogao da bude i konačni raskid sa PenTile matricom, umesto koje bi S8 koristio RGB, a to bi na kraju trebalo rezultovati još većom oštrinom ekrana.

Proteklih mesec, dva, spekulisalo se i o rezoluciji. Prema nekima, ona bi se ovoga puta mogla popeti na 4K, što je samo po sebi nepotrebno, no vrlo korisno u VR uređajima. S obzirom da Samsung u ponudi ima svoj Gear VR, ovakav razvoj događaja nije isključen.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.