Haker e-mail naloga poznatih ipak dobio dvostruko veću kaznu


Alonzo Knowles sa Bahama, poznat je kao "haker celebritya", jer je upadom u e-mail-ove poznatih ličnosti iz sveta show businessa došao do scenarija filmova i TV serija, te njihovih ličnih fotografija, među kojima i onih vrlo eksplicitnih sadržaja.

Uhapšen je nakon što je pokušao prodati neobjavljene scenarije FBI-evom "undercover" agentu za 80.000 dolara, a početkom ove godine je na sudu priznao krivicu kako bi se izvukao s manjom kaznom. Federalni sud mu je umesto 2,5 godine zatvora koliko je preporučilo tužilaštvo, odlučilo "rebnuti" punih 5 godina, jer je sudija Paul A. Engelmayer zaključio da "postoji opravdana sumnja ponavljanja kaznenog dela".

Knowlesu sigurno nije pomogla činjenica da je nakon priznanja krivice i kajanja, uoči izricanja presude iz zatvora slao e-mail-ove u kojima je najavio izdavanje knjige koja će "protresti Hollywood, jer će u njoj objaviti puna imena svih svojih žrtava, te fotografija koje pre nije objavio. U mailovima se takođe hvalio da će hakovati naloge na Twitteru kako bi knjigu promovisao.

Kako je on hakovao emailove poznatih ličnosti, tako je i sud malo bacio oko u njegove, što je na kraju rezultovalo dvostruko većom kaznom u odnosu na onu za koju se nagodio s tužilaštvom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.