HP: Windows 10 Mobile je bezbedniji od Android-a


Kada je HP predstavio svoj Windows "supertelefon" Elite X3, mnogi su se zapitali da li im je to bio pametan potez, s obzirom da na tržištu pametnih telefona suvereno vlada Android i nešto manje iOS, dok je udeo Windows Phone i 10 Mobile uređaja gotovo zanemariv. Pored toga, nerazmerno veliki broj aplikacija na Android-u predstavlja još jedan veliki argument u korist Google-ovog mobilnog operativnog sistema, dok je na strani Elite-a X3 samo kompatibilnost sa HP-ovim Windows računarima i funkcija Continuum.

U izjavi objavljenoj na onMSFT portalu, HP objašnjava da je odabir Windows 10 Mobile OS-a ispred Android-a odlučen gotovo isključivo iz bezbednosnih razloga, dok je nešto manji razlog bila i fragmentacija Android-a.

HP kaže da na Android-u postoji više od 75 hiljada poznatih bezbednosnih pretnji, a tome uveliko doprinosi i fragmentovanost različitih verzija Android OS-a (Marshmallow, KitKat, Lollipop).

Pored toga, HP je posebno zainteresovan za takozvane univerzalne aplikacije i integrisano iskustvo, što Microsoft snažno podupire i gura ovih dana, kako bi se prožetost mobilne i desktop Windows platforme čim više iskoristila kao prednost pred drugim operativnim sistemima.

I na kraju HP kaže da na Windows 10 Mobile platformi postoje sve esencijalne aplikacije koje koristi većina korisnika, uključujući Facebook, WhatsApp i Instagram, te dodaje da je i kompatibilnost s postojećom infrastrukturom imala svoju ulogu u odabiru Windows-a.

HP očito postaje najveći zagovorniik Windows 10 Mobile platforme, pa se spekiliše da bi sledeće godine mogao izdati još nekoliko Windows telefona.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.