Skladištenje u oblaku - a 2 TB stane u džep


Američki startup Fasetto na ovogodišnjem CES-u predstavio je maleni uređaj naziva Link, koji oglašavaju kao lični prenosni cloud servis. Ova kutijica veličine tek 5x5x2,5 centimetara u sebi krije SSD disk za skladištenje podataka (veličine do 2 terabajta), osmojezgreni 64-bitni procesor, 4 GB radne memorije, Wi-Fi, LTE i bluetooth module, te čak dve baterije – internu od 1300 mAh i izmenjivu od 1120 mAh.

Uređaj je kompatibilan sa svim važnijim OS-ovima i na njega se može bežično spojiti do 30 uređaja. Svi oni mogu maleni Link koristiti kao cloud servis za skladištenje i backup, ili pak s njega streamovati multimedijalne datoteke (do 15 uređaja istovremeno).

Link je uza sve još otporan i na vodu, prašinu (IP 68) i udarce, a podržava i 2048-bitnu enkripciju kako bi na njemu skladišteni podaci bili potpuno sigurni u svim uslovima. U prodaju bi Fasetto Link trebao da krene tokom aprila.



Za kraj, ostavimo cijenu koja, očekivano uz ovakve specifikacije, nije mala. Za najmanji Link kapaciteta 256 GB bit će potrebno izdvojiti 349 dolara, dok će onaj najvećeg kapaciteta (2 TB) koštati paprenih 1.149 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.