TV spiker pokrenuo kupovinu kod svih gledalaca sa Amazon Echo asistentom


Upotreba digitalnih asistenata, odnosno korišćenje glasovnih naredbi već je počelo da uzrokuje probleme. TV spiker je tako pokrenuo Amazon kupovinu kod gledalaca koji su imali aktivan Amazon Echo, odnosno Alexa digitalnog asistenta.

Amazon Echo je sistem zvučnika i mikrofona koji ima ulogu takozvanog digitalnog asistenta, koji tumači glasovne komande i izvršava određene operacije kao što je kupovina preko Amazon prodavnice.

Nakon što je devojčica iz američke savezne države Teksas u svom razgovoru sa Alexa digitalnim asistentom slučajno naručila igračku, slučaj je poprimio bizarne proporcije. Naime, lokalna TV stanica je tokom prenošenja ove informacije pokrenula istovetne kupovine kod svih TV gledalaca koji su imali aktiviran Amazon Echo. TV spiker je izgovorio frazu koju je Amazon Echo prepoznao i pokrenuo kupovinu. Potrebno je napomenuti da je glasovna aktivacija kupovine defaultno uključena na Amazon Echo uređajima.

Slična stvar se desila 2014. kada je Microsoft Xbox konzola pogrešno protumačila TV reklamu, pa pokretala igru Titanfall, ali su u tom slučaju posledice bile znatno blaže u odnosnu na ovu slučajnu kupovinu igračke sa Amazon prodavnice. Sasvim je očigledno da digitalni asistenti nikako ne bi trebali da slušaju sve konverzacije u svojoj okolini, te da ta operacija mora imati striktnu kontrolu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.