YouTube uvodi chat opciju


Čini se da bi u dogledno vreme sve važnije društvene mreže mogle da budu potpuno nalik jedna drugoj. Do sada smo navikli na to da najpopularnije među njima, Facebook i Twitter, međusobno "pozajmljuju" mogućnosti. Najnoviji redizajn LinkedIn-a učiniće da ova mreža izgleda poput Facebook-a, Instagram je tim putem krenuo već ranije, a sada se tom ujednačavanju u mogućnostima priključuje i Google-ov video servis (s društvenom komponentom) YouTube.

Već mesecima se najavljivalo, a sada je postalo i službeno. YouTube je svojim korisnicima omogućio chat unutar mobilne aplikacije. Mogućnost je prvo postala dostupna YouTube-rima u Kanadi, zemlji koja beleži najveći broj poseta video zapisa po korisniku u svetu.

Chat unutar YouTube-ove mobilne aplikacije (na Androidu i iOS-u) izgleda poput onog u WhatsApp-u ili Messenger-u, a omogućava, uz tekstualne poruke, slanje linkova, slika i videa. Nakon što se u Kanadi odradi testiranje na "živom" tržištu, očekuje se da bi ova funkcija mogla da bude uskoro proširena i na ostatak sveta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.